středa 1. května 2024

Langoše


 Suroviny:

600g hladké mouky
1/2l mléka
špetka soli
1 kávovou lžičku cukru na kvásek
1 kostka droždí

Kvasnice rozdrobíme do trochy vlažného mléka s cukrem a necháme vyběhnout. Přidáme kvásek k mouce, zbytku mléka, soli a vypracujeme hladké těsto.
Těsto necháme 30minut kynout. Já jsem na přípravu těsta použila pekárnu.
Na hlubší pánev nalejeme olej, musí ho být dosti aby langoše plavaly. Do rozpáleného oleje vkládáme vytvarováné těsto a usmažíme po obou stranach. / vezmeme kousek těsta trochu vyválíme na válu, prsty roztáhneme do stran/.
Potíráme rozmačkaným česnekem, kečupem a tatarkou a sypeme strouhaným sýrem, záleží jak kdo má rád.
Udělala jsem 8 langošů!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...