Toto kysané zelí dělávala vždy moje maminka i babička a jiné se u nás nedělalo. Dál recept pokračuje a dělá ho i snacha se synem co bydlí v cizině a jiné jim nechutná. Já ani jiné nezkoušela je moc dobré. Knedlíky jsou ve složce kde jsou knedlíky na blogu.
Suroviny:
1 sáček kysaného zelí/ kdo má svoje je ještě lepší/
2 cibule
2 brambory
uzená slanina
2 lžíce hladké mouky
voda, sůl, olej
Zelí dáme vařit v mírně osolené vodě doměkka.
Na pánev hlubší nebo hrnec dáme na kostičky nakrájenou slaninu trochu posmažit. Cibuli nakrájíme na jemno přidáme ke slanině a necháme zesklovatět.
Pak přidáme mouku, chvíli restujeme hlídame aby neztmavla a zalijeme studenou vodou, posolíme.
Mezitím si nastrouháme sýrové brambory a po chvíli je pridáme k jišcee. Vaříme vše až se řádně provaří a zhoustne.
Uvařené zelí scedíme a přidáme do směsi. Ještě chvíli vše společně provaříme dochutíme a je hotovo.
Jeli zeli moc husté můžeme dolít tochu vody, hotové zelí můžeme i dochutit i octem i cukrem.
Já si vždy dle rad maminky nechávám scezenou vodu ze zelí a do zelí pak používám místo vody.
Knedliky ja jsem psala jso vi: složka SLEZSKÉ KNEDLÍKY
Přesně tak vaří zelí i manžel,podle receptu od maminky. U nás na znojemsku se uvařené zelí zadělalo záklehtkou. Manželovo zvítězilo ☺ už jiné nevaříme .
OdpovědětVymazat