Suroviny:
400 g dýňě hokaido
400 g brambor
5 stroužku česneku
majoránka, kmín, sůl
1 celé vejce
hladká mouka dle potřeby
olej na smažení
Postup:
Dýni oloupeme škrabkou na brambory, poté rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semínka.
Nastrouháme dýni na hrubém struhadle.
Brambory si oloupeme škrabkou, a nastrouháme na struhadle / já nastrouhala na stejně hrubém jako dýni ale může se nastrouhat i na jemnějším struhadle/
Přidáme nyní celé vejce a rozmačkaný česnek.
Ochutíme solí kmínem a majoránkou.
Pak postupně přidáme hladkou hladkou mouku /dle konzistence která Vám bude vyhovovat/.
A smažíme bramboráky- lžičkou dáme do rozpáleného oleje uhladíme.
Po upečení je dáme odkapat na papírové ubrousky.
Poznámka- na zkoušku si můžete usmažit mini bramborák aby jste věděli jestli Vám poměr mouky vyhovuje.
Žádné komentáře:
Okomentovat