neděle 20. října 2024

Bramboráky z dýňě /hokaido/


 Suroviny:

400 g dýňě hokaido

400 g brambor

5 stroužku česneku

majoránka, kmín, sůl

1 celé vejce

hladká mouka dle potřeby

olej na smažení

Postup:

Dýni oloupeme škrabkou na brambory, poté rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semínka.

Nastrouháme dýni na hrubém struhadle.

Brambory si oloupeme škrabkou, a nastrouháme na struhadle / já nastrouhala na stejně hrubém jako dýni ale může se nastrouhat i na jemnějším struhadle/

Přidáme nyní celé vejce a rozmačkaný česnek.

Ochutíme solí kmínem a majoránkou.

Pak postupně přidáme hladkou hladkou mouku /dle konzistence která Vám bude vyhovovat/.

A smažíme bramboráky- lžičkou dáme do rozpáleného oleje uhladíme.

Po upečení je dáme odkapat na papírové ubrousky.

Poznámka- na zkoušku si můžete usmažit mini bramborák aby jste věděli jestli Vám poměr mouky vyhovuje. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Bramboráky z dýňě /hokaido/

 Suroviny: 400 g dýňě hokaido 400 g brambor 5 stroužku česneku majoránka, kmín, sůl 1 celé vejce hladká mouka dle potřeby olej na smažení Po...