středa 30. října 2024

Koláč z dýně /hokkaido/


 Suroviny:

3 celá vejce

1 hrnek mléka -hrnek 250ml

2 polévkové lžíce medu

1,5 prášku do pečiva

1 hrnek cukru krupice

1 hrnek oleje

1 kávová lžička skořice

1 vanilkový cukr

2,5 hrnku polohrubé mouky

2 hrnky strouhané dýně Hokkaido


Postup:

Dýni očistíme jemně nastrouháme a odebereme 2 hrnky. 

Vejce s olejem ušleháme do pěny a poté postupně přidáme ostatní suroviny.

Jeli těsto příliš tuhé přidáme trochu mléka.

Těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme 25 minut-zkoušíme špejlí/záleží jak komu peče trouba/.

Vychladlou buchtu z dýně dozdobíme.

Já buchtu pomazala marmeládou a posypala kokosem. Je moc dobrá s čokoládovou polevou nebo i bílou sypanou kokosem či mletými oříšky.

Recept mi doporučila kamarádka-dělala jsem placičky a dýně mi zůstala i na koláč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...