Suroviny:
3 celá vejce
1 hrnek mléka -hrnek 250ml
2 polévkové lžíce medu
1,5 prášku do pečiva
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek oleje
1 kávová lžička skořice
1 vanilkový cukr
2,5 hrnku polohrubé mouky
2 hrnky strouhané dýně Hokkaido
Postup:
Dýni očistíme jemně nastrouháme a odebereme 2 hrnky.
Vejce s olejem ušleháme do pěny a poté postupně přidáme ostatní suroviny.
Jeli těsto příliš tuhé přidáme trochu mléka.
Těsto nalijeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme do předehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme 25 minut-zkoušíme špejlí/záleží jak komu peče trouba/.
Vychladlou buchtu z dýně dozdobíme.
Já buchtu pomazala marmeládou a posypala kokosem. Je moc dobrá s čokoládovou polevou nebo i bílou sypanou kokosem či mletými oříšky.
Recept mi doporučila kamarádka-dělala jsem placičky a dýně mi zůstala i na koláč.
Žádné komentáře:
Okomentovat