sobota 17. února 2024

Aspik


Aspik byl u nás doma takový zvyk, když byl bramborový salát.

Suroviny:

300g šunkového salámu nebo šunky

3 vejce

okurky

bramborový salát

želatina čirá-labeta

Postup:

Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou folii. Na dno nalijeme trošku želatiny a po ztuhnutí začneme přidávat suroviny a zakončíme opět vrstvou želatiny.

Vejce si uvaříme natvrdo a okurky nakrájíme na plátky. Začneme vejce a okurky lehce zalijeme želatinou, pak vyložíme salámem. Dáme bramborový salát a znovu šunkový salám. Vše pak dáme do lednice do druhého dne ztuhnout. 

Můžeme ještě přidat-červenou papriku, tvrdý sýr a hrášek 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...