sobota 17. února 2024

Aspik


Aspik byl u nás doma takový zvyk, když byl bramborový salát.

Suroviny:

300g šunkového salámu nebo šunky

3 vejce

okurky

bramborový salát

želatina čirá-labeta

Postup:

Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou folii. Na dno nalijeme trošku želatiny a po ztuhnutí začneme přidávat suroviny a zakončíme opět vrstvou želatiny.

Vejce si uvaříme natvrdo a okurky nakrájíme na plátky. Začneme vejce a okurky lehce zalijeme želatinou, pak vyložíme salámem. Dáme bramborový salát a znovu šunkový salám. Vše pak dáme do lednice do druhého dne ztuhnout. 

Můžeme ještě přidat-červenou papriku, tvrdý sýr a hrášek 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...