čtvrtek 15. února 2024

Bílá zelňačka s uzeným


 Suroviny:

1 sáček kysaného zelí

1 větší masitá uzená kost

4-5 brambor

hrst sušených hub

kmín, pepř, sůl, cukr

1 cibule

2-3 stroužky česneku

1 kysaná smetana

zaklechtka/voda+mouka/

trochu sádla

Postup:

Uzenou kost uvaříme ve vodě do měkka, pak ji necháme vychladnout a obereme. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět. Přidáme uzené maso a kysané zelí. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem. Dáme ještě kmín, nové koření a vaříme do měkka.

Po uvaření zahustíme zakletkou, přidáme prolisovaný česnek, kysanou smetanu hrst hub a nakonec brambory. Povaříme ještě dalších 10 minut dochutíme solí a cukrem. Můžeme přidat do polévky i sladkou červenou papriku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...