Suroviny:
1 sáček kysaného zelí
1 větší masitá uzená kost
4-5 brambor
hrst sušených hub
kmín, pepř, sůl, cukr
1 cibule
2-3 stroužky česneku
1 kysaná smetana
zaklechtka/voda+mouka/
trochu sádla
Postup:
Uzenou kost uvaříme ve vodě do měkka, pak ji necháme vychladnout a obereme. Brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na sádle zesklovatět. Přidáme uzené maso a kysané zelí. Promícháme a zalijeme uzeným vývarem. Dáme ještě kmín, nové koření a vaříme do měkka.
Po uvaření zahustíme zakletkou, přidáme prolisovaný česnek, kysanou smetanu hrst hub a nakonec brambory. Povaříme ještě dalších 10 minut dochutíme solí a cukrem. Můžeme přidat do polévky i sladkou červenou papriku.
Žádné komentáře:
Okomentovat