čtvrtek 15. února 2024

Gulášová polévka z vepřového masa


 Suroviny:

300 g vepřového masa

2-3 brambory

1 cibule

2 lžičky mleté papriky

pepř, sůl, majoránka

tuk/olej, sádlo/

cca 1l vody

jíška/rostlinný tuk či olej, hladká mouka/

Postup:

Na tuku orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a maso nakrájené na kostičky, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vodou. Osolíme a dusíme doměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory. Zahustíme připravenou jíškou-dochutíme solí, pepřem a přidáme majoránku. Vše ještě povaříme podáváme s chlebem nebo pečivem.

Jíška-Na pánvičce rozpálíme tuk zasypeme moukou a stále mícháme/chytne hnědavou barvu/.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...