čtvrtek 15. února 2024

Rychlá hrachová polévka


 Suroviny:

500 g hrachu /zelený-žlutý dle chuti/

zelenina- mrkev, petržel, celer

/může být i mražená pod svíčkovou/

sůl, pepř, česnek, masox

Postup:

Hrách si propereme a necháme přes noc namočený ve vodě. Přidáme zeleninu a necháme vařit do měkka. Rozmixujeme- přidáme masox, ochutíme solí a pepřem a ještě chvilku necháme vařit. Zahustíme jíškou /rostlinný tuk, mouka/ a povaříme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. K polévce podáváme čerstvé houstičky nebo uleželý chleba- pokrájíme na kousky a opečeme v troubě bez oleje. Kdo chce může taky do polévky přidat anglickou slaninu na kostičky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...