Suroviny:
1 kg kysaného zelí
500 g uzených žebírek
200 g salámu/klobásy
2 cibule, 2-3 stroužky česneku
cca 6 brambor
pepř celý, bobkový list, kmín, sůl
hladká mouka, sádlo
Postup:
Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a vložíme zpět do vývaru. Přidáme překrájené kysané zelí, bobkový list, pepř a uvedeme do varu. Vaříme do měkka. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem do polévky před dokončením. Mezitím si na sádle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu, přidáme cibuli a nakonec mouku a uděláme jíšku. Jíšku vmícháme do vařicí polévky a promícháme metličkou ,ještě chvíli povaříme. Zelňačku ochutíme pepřem prolisovaným česnekem, solí nebo můžeme přidat i kostku bujonu. Zelňačku můžeme zjemnit smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat