čtvrtek 15. února 2024

Zelňačka s uzeným masem


 Suroviny:

1 kg kysaného zelí

500 g uzených žebírek

200 g salámu/klobásy

2 cibule, 2-3 stroužky česneku

cca 6 brambor

pepř celý, bobkový list, kmín, sůl

hladká mouka, sádlo

Postup:

Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostky a vložíme zpět do vývaru. Přidáme překrájené kysané zelí, bobkový list, pepř a uvedeme do varu. Vaříme do měkka. Nakrájené brambory dáme samostatně vařit s kmínem do polévky před dokončením. Mezitím si na sádle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu, přidáme cibuli a nakonec mouku a uděláme jíšku. Jíšku vmícháme do vařicí polévky a promícháme metličkou ,ještě chvíli povaříme. Zelňačku ochutíme pepřem prolisovaným česnekem, solí nebo můžeme přidat i kostku bujonu. Zelňačku můžeme zjemnit smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...