Suroviny:
500 g hovězího masa z kostí
2 červené řepy
1 sáček kyselého zelí
1 mrkev větší
5 brambor
2 cibule
rajský protlak
bobkový list, celý pepř, nové koření
sůl, cukr, masox, sádlo, kopr, petržel
kysaná smetana
Postup:
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou osolíme přidáme bobkový list, nové koření a masox a uvaříme do měkka. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev, protlak a odstavíme. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do vývaru masového vložíme brambory na kostičky a zelí. Povaříme do měkka a přidáme předem uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky či nastrouhanou. Nakonec přidáme maso /mrkev,cibuli,protlak/ co jsme na začátku připravili. Dochutíme sůl, cukr, popřípadě ocet.
Kdo má rád pikantní může dát feferonku. Boršč podávám ze zakysanou smetanou a nasekaným koprem a petrželkou
Žádné komentáře:
Okomentovat