čtvrtek 15. února 2024

Boršč


 Suroviny:

500 g hovězího masa z kostí

2 červené řepy

1 sáček kyselého zelí

1 mrkev větší

5 brambor

2 cibule

rajský protlak

bobkový list, celý pepř, nové koření

sůl, cukr, masox, sádlo, kopr, petržel

kysaná smetana

Postup:

Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou osolíme přidáme bobkový list, nové koření a masox a uvaříme do měkka. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev, protlak a odstavíme. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Do vývaru masového vložíme brambory na kostičky a zelí. Povaříme do měkka a přidáme předem uvařenou červenou řepu nakrájenou na kostičky či nastrouhanou. Nakonec přidáme maso /mrkev,cibuli,protlak/ co jsme na začátku připravili. Dochutíme sůl, cukr, popřípadě ocet. 

Kdo má rád pikantní může dát feferonku. Boršč podávám ze zakysanou smetanou a nasekaným koprem a petrželkou


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...