Suroviny:
Těsto:
320 g hladká mouka
1-1,5 dcl vody
špetka soli
Náplň:
500g mleté vepřové maso
sůl, pepř
čínské zelí nebo zelená cibulka, mrkev
2 stroužky česneku
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1dcl rýžového vína
vejce
Namáčecí omáčka:
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ocet rýžový
nastrouhaný zázvor
chilli papričky
Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Těsto může ze začátku lepit ale ono se poddá. Mělo by být hladké vláčné ale ne tuhé, pokud by bylo tuhé přilijeme trochu vody.
Z těsta bereme kousky asi o velikosti vlašského ořechu, které rozválíme na tenko asi 2mm do kruhu. Doprostřed dáme lžíci náplně a okraje pevně spojíme. Nejprve okraje přimáčkneme veprostřed a postupujeme směrem ke krajům. Tak že se nám tvoří malé záhyby a knedlíček vypadá jako VĚJÍŘ. Knedlíky odkládáme na pomoučenou plochu. Knedlíky poskládáme do bambusového napařovače asi 3cm od sebe, přikryjeme a vaříme asi 10minut až jsou suché na dotek.
Jestli nemáte bambusový napařovač, knedlíky rozdělíme na několik dávek a naskládáme na pářáček s vroucí vodou. Zakryjeme a taky vaříme asi 10minut až nejsou knedlíky suché na dotek.
Náplň:
Listy čínského zelí spaříme a nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme. Můžeme přidat nadrobno nakrájenou vaječnou omeletu nebo i rýžové nudle.
Já jsem knedlíky dělala trochu větší /nemusí se vždy dělat mini a tvar vějíř je mnoho možností/
Žádné komentáře:
Okomentovat