sobota 17. února 2024

Restovaná zelenina/indický způsob/


 Suroviny:

mrkev

zelené fazolky

květák

cibule, česnek, chilli papriky

jogurt, indické koření, kardamon

Do horkého oleje v pánvi přidáme česnek, chilli a cibuli restujeme asi minutu. Postupně přidáváme zeleninu restujeme asi 5 minut až jsou zpola udělané, přidáme všechno koření. Dále restujeme až je zelenina hotová přidáme jogurt a pořádně vše promícháme.

Vše osolíme dle chuti lze přidat víc koření. Já použila směs TANDORI která je hodně ostrá doporučují něco jemnějšího-np. KORMA nebo ROGAN. Ani jsem nepsala poměr surovin to už je na každém, může s rýži pečivem nebo i jako příloha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...