sobota 17. února 2024

Kuřecí maso s řapíkatým celerem


 Suroviny:

500g kuřecí prsní řízek

5 stonků řapíkatého celeru

2 mrkve

2-3 stroužky česneku

4 chilli papričky

sůl dle chuti, olej

Koření:

2-3 lžíce sojové omáčky

1/2 lžičky kukuřičné mouky

1/2 lžičky cukru

1 lžička rybí omáčky

1 lžička víno Shaoxing

1/4 lžičky prášku kuře/kuřecí vývar/

Zahuštění:

1/2 lžičky kukuřičné mouky

1 lžíce vody

Kuře nakrájíme na nudličky a dáme marinovat na 15 minut. Celer opláchneme a nakrájíme na proužky. Na pánev dáme olej, česnek na kostičky, chilli papričky a přidáme maso. Rychle maso osmažíme. Vyjmeme maso s pánve a doplníme olej a vložíme do pánve celer a mrkev. Přidáme víno a kuřecí vývar v prášku. Smažíme dokud nezměkne.

Nakonec přidáme maso a společně vše vaříme ještě 2minuty. Zahustíme /kukuřičná mouka a voda/.

Podáváme s rýži.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...