Suroviny:
500g kuřecí prsní řízek
5 stonků řapíkatého celeru
2 mrkve
2-3 stroužky česneku
4 chilli papričky
sůl dle chuti, olej
Koření:
2-3 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky kukuřičné mouky
1/2 lžičky cukru
1 lžička rybí omáčky
1 lžička víno Shaoxing
1/4 lžičky prášku kuře/kuřecí vývar/
Zahuštění:
1/2 lžičky kukuřičné mouky
1 lžíce vody
Kuře nakrájíme na nudličky a dáme marinovat na 15 minut. Celer opláchneme a nakrájíme na proužky. Na pánev dáme olej, česnek na kostičky, chilli papričky a přidáme maso. Rychle maso osmažíme. Vyjmeme maso s pánve a doplníme olej a vložíme do pánve celer a mrkev. Přidáme víno a kuřecí vývar v prášku. Smažíme dokud nezměkne.
Nakonec přidáme maso a společně vše vaříme ještě 2minuty. Zahustíme /kukuřičná mouka a voda/.
Podáváme s rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat