Recept mi opět dala Květuška ale zase trochu jiný, na lučinu jsou recepty hodně známé nyní jak jsem ale dělala jsem tam nakonec přidala mořskou řasu-je velice zdravá.
Suroviny:
2 ks velké bílé jogurty
1 ks šlehačka 33%
sůl, mořská řasa
Postup:
V misce si promícháme oba jogurty a šlehačku. Na větší misku nebo hrnec dáme cedník, do něj plátno nebo utěrku.
Pro rychlejší proces svážeme do uzlíku a zatížíme hrnkem s vodou. Přikryjeme utěrkou a dáme na 24hodin do lednice. Po 24 hodinách dáme okapanou lučinu do misky. Nyní dochutíme přidáme sůl a mořskou řasu.
Postup na přípravu mořské řasy
Mořskou řasu dáme do misky a zalijeme troškou převařené vody cca 5minut. Pak scedíme nakrájíme na malé kousky a přidáme do lučiny.
TIP: Když jsme lučinu nesolili a máme ji bez soli! Tak ji můžeme použit místo mascarpone do krému!
Žádné komentáře:
Okomentovat