Recept na Tvarohovou lučinu mám od kamarádky Květušky z obrázkového blogu. Zase jinak chutná a je moc dobrá. Manžel i když zrovna moc není na sýry tato mu moc chutnala.
Suroviny:
2 ks měkké tvarohy / může se použít i vaničkový tvaroh/
2 ks zakysané smetany
Postup:
Je skoro stejný jako u každého postupu na domácí lučinu. Tučnost igredienci si určujeme sami, my máme rádi tu s větší tučností.
Připravíme si misku a promícháme smetanu a tvarohy, poté si připravíme cedník dáme do něj utěrku a vyklopíme do ní obsah misky.
Vše vložíme do hlubší nádoby a necháme odkapat 24 hodin přikryté v lednici.
Na rozdíl od té jogurtové je tadlé lučina hustá a vydrží v této konzistenci dlouho. Dle chuti osolíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat