pondělí 5. února 2024

Tvarohová domácí Lučina

 Recept na Tvarohovou lučinu mám od kamarádky Květušky z obrázkového blogu. Zase jinak chutná a je moc dobrá. Manžel i když zrovna moc není na sýry tato mu moc chutnala.


Suroviny:

2 ks měkké tvarohy / může se použít i vaničkový tvaroh/

2 ks zakysané smetany

Postup:

Je skoro stejný jako u každého postupu na domácí lučinu. Tučnost igredienci si určujeme sami, my máme rádi tu s větší tučností.

Připravíme si misku a promícháme smetanu a tvarohy, poté si připravíme cedník dáme do něj utěrku a vyklopíme do ní obsah misky.

Vše vložíme do hlubší nádoby a necháme odkapat 24 hodin přikryté v lednici.

Na rozdíl od té jogurtové je tadlé lučina hustá a vydrží v této konzistenci dlouho. Dle chuti osolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...