sobota 24. února 2024

Domácí sekaná plněná


 Suroviny:

1/2kg hovězího mletého masa

1/2kg vepřového mletého masa

2 cibule

5 stroužků česneku

strouhanka, majoránka, mletý kmín

sůl, pepř, hořčice

2 vejce, olej nebo sádlo

Náplň- 2/3 uvařená natvrdo / můžeme dát i párky, okurku nebo salám/

Cibuli si nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte obojí přidejte k mletému masu. Nakrájenou cibuli i rozmačkaný česnek důkladně promíchejte s mletým masem v míse. Mleté maso osolte, opepřete přidejte majoránku a mletý kmín. Poté k masu přidejte vejce a hořčicí, opět promíchejte. Masovou směs zahustěte strouhankou.

Nachystejte si plech na pečení a rozbalte na něm alobal. Z půlky masové směsi vytvořte spodní část rolády. Na spodní část náplň- párky či salám, okurky, a vajíčka uvařená natvrdo./ záleží na chuti/. Ze zbytku masa vytvořte vrchní část rolády. Zabalte do alobalu a dejte péct.                                                   Sekanou z mletého masa pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 1 hodinu. Na posledních 20 minut sekanou odkryjte, aby se na její vrchní části vytvořila křupavá kůrka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...