Suroviny:
1/2kg hovězího mletého masa
1/2kg vepřového mletého masa
2 cibule
5 stroužků česneku
strouhanka, majoránka, mletý kmín
sůl, pepř, hořčice
2 vejce, olej nebo sádlo
Náplň- 2/3 uvařená natvrdo / můžeme dát i párky, okurku nebo salám/
Cibuli si nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte obojí přidejte k mletému masu. Nakrájenou cibuli i rozmačkaný česnek důkladně promíchejte s mletým masem v míse. Mleté maso osolte, opepřete přidejte majoránku a mletý kmín. Poté k masu přidejte vejce a hořčicí, opět promíchejte. Masovou směs zahustěte strouhankou.
Nachystejte si plech na pečení a rozbalte na něm alobal. Z půlky masové směsi vytvořte spodní část rolády. Na spodní část náplň- párky či salám, okurky, a vajíčka uvařená natvrdo./ záleží na chuti/. Ze zbytku masa vytvořte vrchní část rolády. Zabalte do alobalu a dejte péct. Sekanou z mletého masa pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 1 hodinu. Na posledních 20 minut sekanou odkryjte, aby se na její vrchní části vytvořila křupavá kůrka.
Žádné komentáře:
Okomentovat