čtvrtek 15. února 2024

Horalská polévka


 Suroviny:

2-3 kusy mrkev

2 kelímky smetany ke šlehaní

1-2 kuřecí prsa

žampiony, 2-3 brambory/nemusí být/

cukr, ocet, sůl, pepř, máslo

mouka hladka

Postup:

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé kousky, mrkev očistíme a nastrouháme nebo nakrájíme na malé kostičky. Žampiony taky očistímé a nakrájíme jen na plátky. V hrnci na trošce másla opražíme kuřecí maso, poté zalejeme vodou do plna a přidáme mrkev a žampiony. Ochutíme solí a pepřem. Po chvíli dáme na kostky nakrájené brambory. Nakonec zahustíme moukou a přidáme smetanu. Dochutíme cukrem a octem a můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...