čtvrtek 15. února 2024

Zelňačka s klobásou


 Suroviny:

1 sáček kysaného zelí

2 ostravské klobásy

5 brambor

1 cibule, 1 červená sladká paprika

černý pepř celý, nové koření, bobkový list

sůl, sádlo na smažení

asi 2 lžíce hladké mouky

25ml smetany ke šlehaní

Postup:

Kysané zelí zalijeme vodou a dáme uvařit do měkka. Brambory oškrábeme nakrájíme na kostičky a dáme vařit do druhého hrnce v lehce osolené vodě. Poté na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky přidáme klobásu na kostičky nebo kolečka.

Opečenou klobásu s cibulí zasypeme sladkou červenou paprikou, přidáme 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření a pepře. Vše zasmahneme aby se nám koření opeklo. Poté do hrnce přilijeme brambory i s vodou ve které se vařily. Pak přidáme i zelí / kdo má rád kyselejší tak i z vodou/. Vše spolu promícháme a do polévky přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky. Polévku za občasného míchaní vaříme na mírném ohni 10minut. Poté ještě dochutíme a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...