Suroviny:
1 sáček kysaného zelí
2 ostravské klobásy
5 brambor
1 cibule, 1 červená sladká paprika
černý pepř celý, nové koření, bobkový list
sůl, sádlo na smažení
asi 2 lžíce hladké mouky
25ml smetany ke šlehaní
Postup:
Kysané zelí zalijeme vodou a dáme uvařit do měkka. Brambory oškrábeme nakrájíme na kostičky a dáme vařit do druhého hrnce v lehce osolené vodě. Poté na sádle zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky přidáme klobásu na kostičky nebo kolečka.
Opečenou klobásu s cibulí zasypeme sladkou červenou paprikou, přidáme 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření a pepře. Vše zasmahneme aby se nám koření opeklo. Poté do hrnce přilijeme brambory i s vodou ve které se vařily. Pak přidáme i zelí / kdo má rád kyselejší tak i z vodou/. Vše spolu promícháme a do polévky přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky. Polévku za občasného míchaní vaříme na mírném ohni 10minut. Poté ještě dochutíme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat