Dobrého pečiva doma není nikdy dost. Tak jsem zase dělala svůj pokus jaké tydle housky budou.
Nezklamaly jsou opravdu dobré a vydrží.
Suroviny:
500 g mouka hladká
1 vejce celé
1 polévková lžíce citronové štávy
4 polévkové lžíce oleje
1 kávová lžička soli
1 polévková lžíce medu
1 kostka droždí
300 ml vody
sezamová semínka na posyp
Postup:
Všechny suroviny na těsto jsem dala zpracovat v pekárně. Kdo nemá domácí pekárnu bude muset těsto zadělat klasicky ručně.
Těsto má jeden velký plus, že nemusíme čekat až nám vykyne, protože kyne hned.
Z těsta si uděláme váleček a rozdělíme na kousky,menší nebo větší jaké kdo chce. Kdo je chce mít všechny stejné musí si na váze odvážit každý kousek.
Potom si vyložíme plech pečícím papírem, z každého kousku těsta uděláme kouli a ukladáme na plech.
Rozprašovačem je postříkáme a posypeme sezamovými semínky a dáme do trouby.
Troubu máme vyhřatou tak na 220 pečeme asi tak 10 minut pote znova střikneme snížíme na 170 a dopečeme. Záleží jak komu peče trouba. Hotové přendáme na mřížku.
TIP: Příště zkusit dát zase jinou mouku uvidím jaké budou!
Žádné komentáře:
Okomentovat