Suroviny:
tofu+ kukuřičný škrob
500g mleté vepřové maso
2 lžičky kari koření
1-2 stroužky česneku
1 cibule
koriandr
Na omáčku:
1/2 cca vody nebo vývaru
sůl, sojová omáčka
cukr, sezamový olej
Marináda na maso:
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
1/2 lžičky cukru
pepř, sezamový olej
Mleté maso naložíme do marinády a necháme marinovat asi 20minut. Tofu necháme okapat osušíme a nakrájíme na kousky asi 1,5cm. Obalíme v kukuřičném škrobu a osmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy. Vyndáme a necháme okapat přebytečný olej. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, 2 lžičky kari koření. Zalijeme vývarem osolíme přidáme cukr sojovou omáčku a dusíme. Nakonec opatrně vmícháme tofu a chvílí povaříme. Posypeme koriandrem. Podáváme s rýži. Můžeme přidat i zelenou cibulku.
Žádné komentáře:
Okomentovat