neděle 25. února 2024

Kari tofu s mletým masem


 Suroviny:

tofu+ kukuřičný škrob

500g mleté vepřové maso

2 lžičky kari koření

1-2 stroužky česneku

1 cibule

koriandr

Na omáčku:

1/2 cca vody nebo vývaru

sůl, sojová omáčka

cukr, sezamový olej

Marináda na maso:

2 lžíce sojové omáčky

1 lžíce kukuřičného škrobu

1/2 lžičky cukru

pepř, sezamový olej

Mleté maso naložíme do marinády a necháme marinovat asi 20minut. Tofu necháme okapat osušíme a nakrájíme na kousky asi 1,5cm. Obalíme v kukuřičném škrobu a osmažíme v horkém oleji do zlatavé barvy. Vyndáme a necháme okapat přebytečný olej.                                                                                     Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, 2 lžičky kari koření. Zalijeme vývarem osolíme přidáme cukr sojovou omáčku a dusíme. Nakonec opatrně vmícháme tofu a chvílí povaříme. Posypeme koriandrem. Podáváme s rýži. Můžeme přidat i zelenou cibulku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...