neděle 18. února 2024

Klasické kremrole


 Kremrole si můžeme udělat klasicky z listového těsta anebo si můžeme těsto udělat sami.

Kremrole z listového těsta

1 listové těsto-20ks

žloutek na potření

hladká mouka na podsypaní

Kremrole z domácího těsta:

350g hladká mouka

250g másla

1 šlehačka 250ml

2 žloutky

špetka soli

Vše smíchat udělat těsto a dát na 2 hodiny do lednice.

Náplň:

5 bílků

120g cukr písek

štipka soli

Listové těsto si položíme na vál poprášený hladkou moukou, těsto rozválíme do všech stra až vznikne tenký plát ve tvaru obdélníku a nakrájíme ho na proužky široké asi 2cm. Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku od užšího konce k širšímu tak aby se okraje proužků překrývaly. Konec pečlivě přimáčkneme a trubičky dáme na plech na pečící papír tak aby konce těsta byly vespodu.

Potřeme žloutkem a dáme péct na cca 180-200 a upečeme do zlatohnědé barvy. Trubičky ještě teplé stáhneme s kovových trubiček./trubičky se nemusí mastit ale je nutno je sundávat horké/.

Bílky šleháme se štipkou soli do zhoustnutí. Poté vložíme nádobu se sněhem do parní lázně a pokračujeme ve šlehání během něhož pomalu přidáváme cukr. Šleháme až docílíme krásné lesklé tuhé hmoty kterou budeme plnit trubičky.

Hmota by měla být tak tuhá že kdyby jsme misku obrátili měla by držet. Pak si vezměte cukrářský sáček a naplňte ho vzniklou hmotou a tou naplňte trubičky. Nakonec trubičky se pocukrujou moučkovým cukrem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...