Kremrole si můžeme udělat klasicky z listového těsta anebo si můžeme těsto udělat sami.
Kremrole z listového těsta
1 listové těsto-20ks
žloutek na potření
hladká mouka na podsypaní
Kremrole z domácího těsta:
350g hladká mouka
250g másla
1 šlehačka 250ml
2 žloutky
špetka soli
Vše smíchat udělat těsto a dát na 2 hodiny do lednice.
Náplň:
5 bílků
120g cukr písek
štipka soli
Listové těsto si položíme na vál poprášený hladkou moukou, těsto rozválíme do všech stra až vznikne tenký plát ve tvaru obdélníku a nakrájíme ho na proužky široké asi 2cm. Každý proužek těsta navineme na jednu kovovou trubičku od užšího konce k širšímu tak aby se okraje proužků překrývaly. Konec pečlivě přimáčkneme a trubičky dáme na plech na pečící papír tak aby konce těsta byly vespodu.
Potřeme žloutkem a dáme péct na cca 180-200 a upečeme do zlatohnědé barvy. Trubičky ještě teplé stáhneme s kovových trubiček./trubičky se nemusí mastit ale je nutno je sundávat horké/.
Bílky šleháme se štipkou soli do zhoustnutí. Poté vložíme nádobu se sněhem do parní lázně a pokračujeme ve šlehání během něhož pomalu přidáváme cukr. Šleháme až docílíme krásné lesklé tuhé hmoty kterou budeme plnit trubičky.
Hmota by měla být tak tuhá že kdyby jsme misku obrátili měla by držet. Pak si vezměte cukrářský sáček a naplňte ho vzniklou hmotou a tou naplňte trubičky. Nakonec trubičky se pocukrujou moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat