Suroviny:
500g kuřecího masa
2 větší cibule
250g žampionů
1 smetana
pepř, sůl, kmín
snítka tymiánu
ocet, olej, mouka na zahuštění, máslo
Olej rozehřejeme na větší a hluboké pánvi, přidáme nakrájenou cibulku na tenké proužky, opečeme do růžova, přidáme žampiony na větší plátky a prudce orestujeme. Nakonec přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso lehce orestujeme a dusíme pod pokličkou asi 20minut. /lehce podlejeme vodou/.
Dáme sůl, pepř, dvě snítky tymiánu až je maso měkké zalijeme smetanou přivedeme k varu, pak lehce zaprášíme hladkou moukou za stálého míchání a povaříme cca 2 minuty. Přidáme ocet dle chuti.
Zvlášť si na pánvi na másle orestujeme tenké plátky žampionů do zlatova a ty použijeme na závěrečné zdobení. Podáváme s rýži nebo i bramborem.
Žádné komentáře:
Okomentovat