pondělí 12. února 2024

Monkey Bread - Malpi chléb jinak trhací skořicové těsto:)


Monkey bread - malpi chléb je sladké trhací skořicové těsto, které se nekrájí, odlomí se na malé kousky těsta a jí se jen tak samotné nebo si můžeme dát nutellu či džem.

Suroviny:

450 g hladké mouky

1 balíček instatního droždí

1/2 lžičky soli

4 lžíce cukru

30 g rozpuštěného másla

200 ml teplého mléka

70 ml teplé vody

na otáčení kuliček:              100 g rozpuštěného chlazeného másla

                                            200 g cukru, 2 lžičky skořice

V míse smícháme mouku se solí, v mouce uděláme důlek a vlejeme tam máslo, vodu. Nasypeme cukr a droždí. Vypracujeme těsto / bude se lepit přidáme mouku/. Zakryjte utěrkou a nechte odstát 45 minut kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto cca rozdělíme na 50 částí, které tvoří malé kuličky o velikosti vlašského ořechu. Já prvně těsto rozdělila na 6 dílů, každý kus na polovinu a každý kus na 5. Ponořte každou kuličku do másla a obalte v cukru a skořicí.

Ukládejte do bábovkové formy ale -nedotlačovat! Hotové nechat ještě asi 30minut kynout. Pečeme ve vyhřaté troubě na 170 stupňů asi 40minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...