neděle 25. února 2024

Ptáčky z mletého masa


 Na tento recept mě navedla kamarádka Lenka Lusková.

Suroviny:

cca 500g mletého masa

1 vejce

sůl, pepř

vařené vajíčko, okurka kyselá, párek

sádlo, mouka, rýže

potravinová folie

Mleté maso ochutíme solí, pepřem a přidáme vajíčko a promícháme. Pomoci potravinové folie si uděláme z masa asi 4 placky a na každý položíme po kousku párku, okurky a vařeného vajíčka.               A pevně zavřeme. Poté je v hrnci na kousku sádla opražíme aby se maso zatáhlo a nerozpadlo se.           Osmažené ptáčky vyndáme a ve výpeku osmažíme mouku /nejlépe špaldovou/ zalijeme vodou  ptáčky dáme zpět, a pod pokličkou dusíme. Dusíme asi tak 20minut. Mezitím si uvaříme jako přílohu rýži.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...