úterý 20. února 2024

Švestkové knedlíky z bramborového těsta


 Suroviny:

1,5kg brambor

2 vejce

150g cukr krupice

450g hrubé mouky

trocha soli

švestky

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Švestky umyjeme, vypeckujeme a necháme okapat. 

Brambory nastrouháme přidáme hrubou mouku, cukr krupici, sůl a vejce a vypracujeme husté těsto. Uděláme z něj váleček. Pak z válečku nakrájíme stejné kousky. Do každého dobře zabalíme švestku a zakulatíme do tvaru knedlíku.

Knedlíky vaříme v mírné osolené vodě 8-10minut.  Hotové švestkové knedlíky podáváme s cukrem a máslem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Sweet chilli omáčka /domácí/

 Thajská sladká chilli omáčka se v Asii používá jako dochucovadlo ke kuřecím pokrmům. Můžeme si ji vyrobit ale lze ji najít  už v každém sor...