Koleno moc nemusím ale když ho maminka dělala dle toho receptu tak mi chutnalo a nyní dělám koleno na ten způsob i pro manžela a jinak připravené už ani nechce.
Suroviny:
2 zadní vepřové kolena
6 nebo více stroužků česneků / prolisovaných/
8 stroužků česneku celých /neloupaných/
sůl,pepř
bobkový list, celý pepř, nové koření
1 balíček mražené zeleniny/mrkev, kukuřice, hrášek/
1 pivo PILSNER
trochu čevené papriky
Postup:
Kolena potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladu uležet nejméně 1 den.
Kolena si vložíme do pekáče přidáme bobkový list, nové koření, pepř, mraženou zeleninu a celé stroužky česneku neloupané. To vše zalijeme pivem. Posypeme trochu paprikou přikryjeme a dáme do trouby.
Pečeme pod poklici 2 hodiny podléváme pivem a podléváme pivem a vypečenou š´távou.
Když je měkké necháme ho odkrýte zčervenat. Podáváme s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.
Žádné komentáře:
Okomentovat