pondělí 5. února 2024

Vepřové pečené koleno

 Koleno moc nemusím ale když ho maminka dělala dle toho receptu tak mi chutnalo a nyní dělám koleno na ten způsob i pro manžela  a jinak připravené už ani nechce.


Suroviny:

2 zadní vepřové kolena

6 nebo více stroužků česneků / prolisovaných/

8 stroužků česneku celých /neloupaných/

sůl,pepř

bobkový list, celý pepř, nové koření

1 balíček mražené zeleniny/mrkev, kukuřice, hrášek/

1 pivo PILSNER

trochu čevené papriky

Postup:

Kolena potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladu uležet nejméně 1 den.

Kolena si vložíme do pekáče přidáme bobkový list, nové koření, pepř, mraženou zeleninu a celé stroužky česneku neloupané. To vše zalijeme pivem. Posypeme trochu paprikou přikryjeme a dáme do trouby.

Pečeme pod poklici 2 hodiny podléváme pivem a podléváme pivem a vypečenou š´távou.

Když je měkké necháme ho odkrýte zčervenat. Podáváme s chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...