Těsto:
320g hladké mouky
180g cukr písek
3 vejce
3 polévkové lžíce kakaa
200ml oleje
200ml mléka
1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém:
250g tvarohu/kostka/
2 zakysané smetany
250ml smetany ke šlehaní
100g čokolády na vaření
1 vanilkový cukr
+uvařený pudink
+4 banány
Pudink:
250ml mléka
11/2 balíčku vanilkového pudinku
dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme ho vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a taky zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vysypaný a vymazaný vyšší plech a dáme péct na 160 stupňů asi na 30 minut /dle trouby/.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakysanýma smetanama. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink / to aby nám krém držel/ a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu /bez ztužovače/ a zašleháme ji do krému. Pro nás by byl krém sladký akorát ale klidně si dle chuti můžete přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala! Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme ale ne až na dno. Vydlabané kousky dáme bokem do misky a jdeme připravit krém. Když máme krém hotov tak podélně rozkrojíme banány a naskládáme je na dno buchty . Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta. Necháme přes noc v lednici.
Krtkův dort na plechu je skoro stejný jako v dortové formě, jen se mírně liší.
Žádné komentáře:
Okomentovat