neděle 10. března 2024

Rychlý jablkový perník


Těsto:

300g mouka polohrubá

200g cukr písek

3 polévkové lžíce kakaa

100ml oleje

100ml mléka

2 vejce

3 ks větší jablka

1 lžice soda bikarbona

1 kávová lžička perníkového koření

Mouku, cukr, kakao, olej, mléko, vejce, perníkové koření smícháme ve větší míse.

Jablka nahrubo nastrouháme.

Dáme do směsi přidáme sodu a vše nalijeme na vysypaný vymazaný hluboký plech.

Pečeme 180stupňů asi30 minut dle trouby.

Nahoru můžeme dát libovolnou polevu nebo jen posypat moučkovým cukrem.

Inspirovala mě opět-Taňa

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...