Suroviny:
1,5 hrnku hladké mouky
2 polévkové lžíce moučkového cukru
1 vejce
1 lžička soli /zarovnaná/
3 polévkové lžíce másla nebo hery
1,25 hrnku mléka
cca 3,5 lžičky prášku do pečiva
olivový olej na potření pánve
Těsto si vždy připravuji večer, poté dám do lednice a je snídaně.
Všechny suroviny si elektrickým hnětačem umícháme do hladka
Těsto musí být hutnější než na normální palačinky.
Pánev si dáme na střední plamen, a naběračkou nabíráme těsto a smažíme.
Postup je stejný jak u palačinek /spodní strana musí být zlatohnědá/ pak otočíme a nespálíme.
Dáváme na talíř a nakonec podáváme s javorovým sirupem.
/pánev jen vymažeme olejem anebo dáme minimum/
Recept mám od své snachy.
Žádné komentáře:
Okomentovat