Těsto:
100g másla nebo heru
100g moučkový cukr
2 žloutky
500g hladká mouka
1/4 mléka
1 kostka droždí
Náplň: povidla, marmeládá nebo nutella /dle chuti/
Máslo ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka.
Poté směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále na plát ,plát rozdělíme na čtverce a plníme nádivkou a zabalíme.
Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem v elektrické troubě na 200 asi 20 minut.
Během pečení potíráme štětcem namočeným v oleji.
Já těsto zadělávala v pekárně a nejvíc peču s nutellou dvoubarevnou.
Kvásek připravuji /rozdrobím do misky zasypu cukrem počkám až se rozpustí a udělám kašičku/.
Byla to rada kamarádky.
Žádné komentáře:
Okomentovat