neděle 14. dubna 2024

Pečený bažant


 Suroviny:

1 polévková lžíce worcestová omáčka

2 polévkové lžíce sojová omáčka

1/4 lžičky chilli

1/2hrnku kečupu

1 polévková lžíce cukru

2 stroužky česneku

1 cibule

2 polévkové lžíce citronová šťáva

1/4lžičky mletý pepř

1/2 hrnku teplé vody

sůl

50g másla

3 kuličky jalovce

Cibuli nakrájíme nadrobno dáme do misky a smícháme s vodou, máslem, kečupem, citronovou šťávou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a přidáme koření a prolisovaný česnek.

Všechny suroviny dobře promícháme a naporcováného bažanta naložíme na 1 den do marinády.

Druhý den bažanta vložíme do pekáče i s marinádou, přiklopíme a pečeme. Během pečení bažanta otáčíme a polívame marinádou. Pečeme 60-80minut do změknutí masa. Jako příloha je vhodná rýže.

Bratr je myslivec tak jsem jedla bažanta prvně a recept mám od ženy jednoho myslivce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...