Suroviny:
1 polévková lžíce worcestová omáčka
2 polévkové lžíce sojová omáčka
1/4 lžičky chilli
1/2hrnku kečupu
1 polévková lžíce cukru
2 stroužky česneku
1 cibule
2 polévkové lžíce citronová šťáva
1/4lžičky mletý pepř
1/2 hrnku teplé vody
sůl
50g másla
3 kuličky jalovce
Cibuli nakrájíme nadrobno dáme do misky a smícháme s vodou, máslem, kečupem, citronovou šťávou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a přidáme koření a prolisovaný česnek.
Všechny suroviny dobře promícháme a naporcováného bažanta naložíme na 1 den do marinády.
Druhý den bažanta vložíme do pekáče i s marinádou, přiklopíme a pečeme. Během pečení bažanta otáčíme a polívame marinádou. Pečeme 60-80minut do změknutí masa. Jako příloha je vhodná rýže.
Bratr je myslivec tak jsem jedla bažanta prvně a recept mám od ženy jednoho myslivce.
Žádné komentáře:
Okomentovat