neděle 14. dubna 2024

Pečený bažant


 Suroviny:

1 polévková lžíce worcestová omáčka

2 polévkové lžíce sojová omáčka

1/4 lžičky chilli

1/2hrnku kečupu

1 polévková lžíce cukru

2 stroužky česneku

1 cibule

2 polévkové lžíce citronová šťáva

1/4lžičky mletý pepř

1/2 hrnku teplé vody

sůl

50g másla

3 kuličky jalovce

Cibuli nakrájíme nadrobno dáme do misky a smícháme s vodou, máslem, kečupem, citronovou šťávou, worcestrovou omáčkou, sojovou omáčkou a přidáme koření a prolisovaný česnek.

Všechny suroviny dobře promícháme a naporcováného bažanta naložíme na 1 den do marinády.

Druhý den bažanta vložíme do pekáče i s marinádou, přiklopíme a pečeme. Během pečení bažanta otáčíme a polívame marinádou. Pečeme 60-80minut do změknutí masa. Jako příloha je vhodná rýže.

Bratr je myslivec tak jsem jedla bažanta prvně a recept mám od ženy jednoho myslivce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...