neděle 14. dubna 2024

Pečený králik/marinovaný/


 Suroviny:

1 naporcovaný králik

200g anglické slaniny

2 cibule

Marináda:

300ml voda

100ml olej

5 stroužku česneku

2 polévkové lžíce plnotučné

2 polévkové lžíce kečupu

1 lžička sladké papriky

pepř, sůl

Vodu smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek, hořčici kečup a sladkou papriku. Pepř cca lžičku soli a 2 cibule nakrájené nadrobno. Promícháme a marináda je hotová. 

Králika prošpikuje slaninou a vložíme do marinády a necháme 1-2 dny uležet. Jestli nám slanina zbude poklademe ji na králika ještě při pečení nebo ji dáme do pekáčku na kostičky. 

Králika pečeme přiklopeného na 180stupňů, dokud není maso měkké. Během pečení maso přeléváme marinádou můžeme i podlít trochou vody.

Ke konci kralika odkryjeme aby zezlátl.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...