Suroviny:
1 naporcovaný králik
200g anglické slaniny
2 cibule
Marináda:
300ml voda
100ml olej
5 stroužku česneku
2 polévkové lžíce plnotučné
2 polévkové lžíce kečupu
1 lžička sladké papriky
pepř, sůl
Vodu smícháme s olejem, přidáme prolisovaný česnek, hořčici kečup a sladkou papriku. Pepř cca lžičku soli a 2 cibule nakrájené nadrobno. Promícháme a marináda je hotová.
Králika prošpikuje slaninou a vložíme do marinády a necháme 1-2 dny uležet. Jestli nám slanina zbude poklademe ji na králika ještě při pečení nebo ji dáme do pekáčku na kostičky.
Králika pečeme přiklopeného na 180stupňů, dokud není maso měkké. Během pečení maso přeléváme marinádou můžeme i podlít trochou vody.
Ke konci kralika odkryjeme aby zezlátl.
Žádné komentáře:
Okomentovat