U nás doma bylo zvykem nakládat karbanátky rybí tatínek je měl moc rád a byl rybář tak problém nebyl ani se nemuselo maso kupovat.
Suroviny:
cca 1kg rybího masa
3 velké cibule
3 vejce
strouhanka
sůl, pepř, majoránka, česnek
Nálev: Sladkokyselý nálev na okurky dle vlastní chuti / tak jsme dělavali a dělám dodnes/
Ryby necháme projít varem asi 5 minut a obereme od kostí. Pak maso pomeleme na masovém strojku.
Přidáme vejce, nadrodno nakrájenou cibuli, sůl, koření, česnek a stouhanku. Vše promícháme.
Z této směsi uděláme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a osmažíme.
Karbanátky dáme do větší sklenice a každou vrstvu proložíme cibulí a zalijeme nálevem.
Karbanátky necháme 7-10 uležet čím déle tím jsou lepší.
Žádné komentáře:
Okomentovat