neděle 14. dubna 2024

Rybí karbenátky


 U nás doma bylo zvykem nakládat karbanátky rybí tatínek je měl moc rád  a byl rybář tak problém nebyl ani se nemuselo maso kupovat.

Suroviny:

cca 1kg rybího masa

3 velké cibule

3 vejce

strouhanka

sůl, pepř, majoránka, česnek

Nálev: Sladkokyselý nálev na okurky dle vlastní chuti / tak jsme dělavali a dělám dodnes/

Ryby necháme projít varem asi 5 minut a obereme od kostí. Pak maso pomeleme na masovém strojku.

Přidáme vejce, nadrodno nakrájenou cibuli, sůl, koření, česnek a stouhanku. Vše promícháme.

Z této směsi uděláme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance a osmažíme. 

Karbanátky dáme do větší sklenice a každou vrstvu proložíme cibulí a zalijeme nálevem.

Karbanátky necháme 7-10 uležet čím déle tím jsou lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pirohy plněné masem a zelím

 Nejlepší pirohy dělavala moje babička. Suroviny na těsto: 2 hrnky mouky hladké 1 vejce 2 polévkové lžíce oleje špetka soli 1/2 hrnku teplé ...