Suroviny:
cca 1kg krkovice
3 polévkové lžíce medu
5ks malé cibulky nebo šalotky
2 polévkové lžíce balzamíkový ocet
2 polévkové lžíce hrubozrná hořčiče
sůl,pepř
2 polévkové lžíce oleje
125ml bílé víno
Kapustičky:
1 větší cibule
500g růžičková kapusta
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 polévková lžíci chilli
1 polévková lžíce medu
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Do pekáčku dáme 2 lžíce oleje, cibulky pokrájené na půlkroužky, a poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát do trouby.
Mezitím si připravíme směs na krustičku.
V hrnu promícháme med, balzamikový ocet, sůl a pepř. Maso vyjmeme a potřeme polovinou medové směsi. Dáme na 30minut péct. Během pečení maso podléváme vypečenou tekutinou medové směsi.
Po 30 minutách maso vyjmeme a potřeme zbytkem medové směsi, dáme péct na 15 minut ale již nepodléváme aby se nám vytvořila krustička.
Kapustičky- na másle zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky. Osolíme opepříme přidáme chilli a muškatový oříšek, med hořčici a podusíme doměkka.
Dusíme ne déle jak 10minut aby kapustičky neztratily barvu a chuť.
Uzenou pečinku servirujeme společně s kapustičkami a vypečenou cibulkou.
Tento recept jsem si trochu upravila dle chuti ale je moc dobrý. Poprvé jsem ho viděla podobný v kulinárním pořadu Karolína.
Žádné komentáře:
Okomentovat