pondělí 15. dubna 2024

Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami


 Suroviny:

 cca 1kg krkovice

3 polévkové lžíce medu

5ks malé cibulky nebo šalotky

2 polévkové lžíce balzamíkový ocet

2 polévkové lžíce hrubozrná hořčiče

sůl,pepř

2 polévkové lžíce oleje

125ml bílé víno

Kapustičky:

1 větší cibule

500g růžičková kapusta

sůl, pepř, muškátový oříšek

1 polévková lžíci chilli

1 polévková lžíce medu

Troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Do pekáčku dáme 2 lžíce oleje, cibulky pokrájené na půlkroužky, a poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát do trouby.

Mezitím si připravíme směs na krustičku. 

V hrnu promícháme med, balzamikový ocet, sůl a pepř. Maso vyjmeme a potřeme polovinou medové směsi. Dáme na 30minut péct. Během pečení maso podléváme vypečenou tekutinou medové směsi.

Po 30 minutách maso vyjmeme a potřeme zbytkem medové směsi, dáme péct na 15 minut ale již nepodléváme aby se nám vytvořila krustička.

Kapustičky- na másle zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky. Osolíme opepříme přidáme chilli a muškatový oříšek, med hořčici a podusíme doměkka.

Dusíme ne déle jak 10minut aby kapustičky neztratily barvu a chuť.

Uzenou pečinku servirujeme společně s kapustičkami a vypečenou cibulkou.

Tento recept jsem si trochu upravila dle chuti ale je moc dobrý. Poprvé jsem ho viděla podobný v kulinárním pořadu Karolína.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...