Suroviny:
500g polohrubé mouky
1 kostka droždí
70g cukr písek
300ml mléka
2 vejce
100ml oleje
80g másla
trocha soli
citronová kura
KRÉM:
700ml mléko
100g cukr písek
1 vanilkový cukr
3 žloutky
30g vanilkový puding
00,5 rum
Do větší mísy dáme mouku a rozdrobené droždí s cukrem zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce rozpuštěné máslo sůl a citronovou kuru.
Vypracujeme těsto pak misku zakryjeme a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.
Těsto nakrájíme na menší díly, ty rukama vyválíme válečky a nakrájíme na malé kousky. Tyto vkládáme do pekáče vymazaného olejem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.
Po upečení buchtičky vyklopíme a měly by se samy od sebe oddělovat.
Krém připravíte tak že do hrnku dáte vařit 2/3 mléka s cukrem. V druhé třetině utřeme vanilkový cukr s pudinkem a žloutky a vlejeme do horkého mléka v hrnečku. Krátce povaříme a ochutíme rumem.
Je možno nyní k dostání v obchodech i krémy na buchtičky/ já ještě nezkoušela/.
Žádné komentáře:
Okomentovat