středa 1. května 2024

Dukátové buchtičky


Suroviny:

500g polohrubé mouky

1 kostka droždí

70g cukr písek

300ml mléka

2 vejce

100ml oleje

80g másla

trocha soli

citronová kura

KRÉM:

700ml mléko

100g cukr písek

1 vanilkový cukr

3 žloutky

30g vanilkový puding

00,5 rum

Do větší mísy dáme mouku a rozdrobené droždí s cukrem zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce rozpuštěné máslo sůl a citronovou kuru.

Vypracujeme těsto pak misku zakryjeme a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. 

Těsto nakrájíme na menší díly, ty rukama vyválíme válečky a nakrájíme na malé kousky. Tyto vkládáme do pekáče vymazaného olejem.  Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.

Po upečení buchtičky vyklopíme a měly by se samy od sebe oddělovat. 

Krém připravíte tak že do hrnku dáte vařit 2/3 mléka s cukrem. V druhé třetině utřeme vanilkový cukr s pudinkem a žloutky a vlejeme do horkého mléka v hrnečku. Krátce povaříme a ochutíme rumem.

Je možno nyní k dostání v obchodech i krémy na buchtičky/ já ještě nezkoušela/. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...