sobota 11. května 2024

Těstoviny s tuňákem a porkem


 Suroviny:

1 balení těstovin farfalle Panzani

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 větší porek/ nakrájený na kolečka/

1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě

1 polévková lžíce citonové šťávy

sůl, pepř

100g sýra s modrou plísni gorgonzola nebo niva

Těstoviny dáme vařit do velkého hrnce osolené vroucí vody. Než se nám těstoviny uvaří uděláme si omáčku.

V pánvi na olivovém oleji opečeme porek /dokud nezměkne/ poté k tomu přidáme tuňáka citronovou šťávu a promícháme.

Chvíli tak minutu prohřejeme, vypneme a přiklopíme poklicí.

Uvařené těstoviny slijeme scedíme. Pak přidáme na pánev a promícháme. Nakonec rozdělíme na talíře a hojně posypeme sýrem.

Tento recept mě inspiroval v televizním pořadu o vaření před 10 léty na TVprima.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...