Suroviny:
1 balení těstovin farfalle Panzani
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 větší porek/ nakrájený na kolečka/
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
1 polévková lžíce citonové šťávy
sůl, pepř
100g sýra s modrou plísni gorgonzola nebo niva
Těstoviny dáme vařit do velkého hrnce osolené vroucí vody. Než se nám těstoviny uvaří uděláme si omáčku.
V pánvi na olivovém oleji opečeme porek /dokud nezměkne/ poté k tomu přidáme tuňáka citronovou šťávu a promícháme.
Chvíli tak minutu prohřejeme, vypneme a přiklopíme poklicí.
Uvařené těstoviny slijeme scedíme. Pak přidáme na pánev a promícháme. Nakonec rozdělíme na talíře a hojně posypeme sýrem.
Tento recept mě inspiroval v televizním pořadu o vaření před 10 léty na TVprima.
Žádné komentáře:
Okomentovat