sobota 11. května 2024

Rýžový nákyp s jahodami


 Suroviny:

4 sáčky rýže nebo hrnky

1l mléka

3 vejce / bílky zvlášť/

100g cukr písek

100g máslo

1 vanilkový cukr

špetka soli

jahody

Rýži uvaříme v mléku do kterého jsme přidali trochu soli a cukr. Necháme vychladnout.  Máslo vyšleháme s cukrem přidáme žloutky a vanilkový cukr.

Poté přimícháme vychladlou rýži a nakonec sníh s bílků.

Formu na pečení vymažeme a vysypeme strouhankou. Na spodek dáme rýži pak jahody a opět rýži.

Pečeme do růžova. Hotové posypeme moučkovým cukrem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...