středa 1. května 2024

Hlíva ústřičná s bramborem/hlíva chutná a léčí/


 Hlíva ústřičná-jako královna mezi houbami. Posiluje imunitu organismu, vyšší odolnost vůči vírovým bakteriálním a plísňovým parazitům. Snižuje riziko opakovaných infekci horních cest dýchacích.

Obsahuje mnoho látek a vitamínů.

Suroviny:

Hlíva ústřičná

sůl, mletý pepř

kmín drcený-může být i celý

hladká mouka

olej

Hlívu ústřičnou její klobouky-podusíme asi 10minut doměkka a necháme okapat a vychladnout.

Můžeme si ji podusit den předem, uložit do chladničky a druhý den udělat.

Před smažením hlívu ústřičnou, osolíme opepříme a posypeme kmínem. Nakonec obalíme v hladké mouce a poté zprudka osmažíme na oleji do zlatova.

Je to taková rychlá minutková hlíva jak se říká, je rychlejší než hlívový guláš či polévka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Koláč z dýně /hokkaido/

 Suroviny: 3 celá vejce 1 hrnek mléka -hrnek 250ml 2 polévkové lžíce medu 1,5 prášku do pečiva 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek oleje 1 kávová ...