Hlíva ústřičná-jako královna mezi houbami. Posiluje imunitu organismu, vyšší odolnost vůči vírovým bakteriálním a plísňovým parazitům. Snižuje riziko opakovaných infekci horních cest dýchacích.
Obsahuje mnoho látek a vitamínů.
Suroviny:
Hlíva ústřičná
sůl, mletý pepř
kmín drcený-může být i celý
hladká mouka
olej
Hlívu ústřičnou její klobouky-podusíme asi 10minut doměkka a necháme okapat a vychladnout.
Můžeme si ji podusit den předem, uložit do chladničky a druhý den udělat.
Před smažením hlívu ústřičnou, osolíme opepříme a posypeme kmínem. Nakonec obalíme v hladké mouce a poté zprudka osmažíme na oleji do zlatova.
Je to taková rychlá minutková hlíva jak se říká, je rychlejší než hlívový guláš či polévka.
Žádné komentáře:
Okomentovat