pátek 14. června 2024

Rohlíky-Hong Kong Style Sausage Rolss


 Existuje mnoho různých způsobů pečení chleba a rohlíků s různým styly a vkusy. Moje rodina má ráda měkké, pružné nadýchané pečivo jako ty v čínském stylu. Rohlíky jsem prvně okusila od své snachy Jacque.

Před několika lety byla úžasná metoda, jak toto nadýchané měkké pečivo uvést představil Yvonne Chen-napsal knihu s názvem 65stupňů-/Chléb doktor/ ve své knize-směs Tangzhong je popisován jako tajné přísady. To pochází z Japonska jako měkký a živý chléb.

Je to vlastně směs mouky a pasty takže je to velmi přirozené a užitečné.

Čínská komunita je od té doby fascinovaná v tomto způsobu pečení chleba od té doby.

Tangzhong-uvaří se 1 lžíce chlebové mouky v 5 lžících vody na 65 stupňů.

Smíchejte mouku ve vodě a bez hrudek. Vařte středně mírném ohni za stálého míchání, aby se zabránilo připálení. 

Směs se stává silnější a silnější a stane se taková kašovitá. Je hotovo. Získate tangzhong.

Suroviny:

4-6 klobás jakýkoliv druh dle představ

350g chlebová mouka

55g cukr krupice

5g soli

56g vejce

7g sušeného mléka/zvyšení vůńě/

125ml mléka

120g tangzhong /viz výše popis na výrobu/

5-6g instantních kvasnic

30g másla- nakrájené na malé kousky při pokojové teplotě

Smícháme všechny suché suroviny : mouka, sůl, cukr, instantní droždí do mísy.

Robotem vyšleháme všechny zbylé suroviny: mléko, vejce a tangzhong, poté smícháme vše společně a nakonec přidáme máslo.

Já si těsto zpracovala pekárnou a nevadilo to.

Těsto zpracujeme do tvaru koule. Vložíme do vymaštěné mísy a přikryjeme vlhkým ručníkem asi na 40 minut.

Těsto rozdělíme na 4-6 stejných dílů, vytvarujeme do tvaru kouli a necháme 15minut odpočívat.

Poté z každé koule uděláme váleček cca 41cm a obmotáme párek. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.

Pečeme v předehřaté na 180stupňů po dobu 35 minut. Dle trouby. Upečené dáme na mřížku.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Karbanátky se sýrem

 Karbanátky vždy jde nějak vylepšit tak jsem vyzkoušela tento způsob. Suroviny: 500 g mletého masa / použila jsem krutí mleté maso/ 1-2 celé...