Suroviny:
250ml vody
1 kostka droždí
1 kávová lžička hnědého cukru
mleté kávy-na špičku nože
4 polévkové lžíce oleje
1 lžička soli
300g hladké mouky
150g celozrné mouky
Na posyp :
sůl hrubá,kmín, voda na pomazání
Do pekárny dáme suroviny a zaděláme těsto. Můžeme si těsto nechat kynou i v pekárně nebo misce, já dávám přednost klasicky miska.
Poté vykynuté těsto rozdělíme na 9 až 12 dílů dle velikosti. Každý kousek vyválíme na obdelník ale ne až do konce, od hrubšího namotáme a uděláme klasicky rohlíky.
Položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pomažeme nebo postříkame rozprašovačem a nakonec posypeme hrubou solí a kmínem.
Na plechu ještě tak 10minut necháme kynout poté vložíme do trouby cca na 220stupňů a pečeme tak 20 minut. Pro jistotu vyzkoušíme špejlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat