pátek 14. června 2024

Vatikánský chléb štěstí


 Vatikánský chléb /těsto/ je obklopen mnoha legendami a koluje po světě jako řětězové emaily. 

Chléb je obklopen tajemstvím protože se ani přesně neví jak a kde tato kolovačka vznikla. A právě proto, že je zahalen do tajemna, obdarované ženy podlehnou a upečou jej neboť jsou zvědavé co z darovaného dílů vznikne.

Vatikánský chléb štěstí můžete jíst kdykoliv avšak péct by se měl/ jak říká legenda jen jednou za život/.

Chléb přinese štěstí celé rodině a tomu, kdo se o těsto celý týden staral, splní velké přání.

Postup tvorby Vatikánského chleba

Darované těsto by nemělo přijít do styku s kovovými předměty. Proto ho umístíme do plastové či skleněné misky, zamícháme vařečkou, přikryjeme utěrkou a celý týden necháme přikryté těsto stát na lince-zde postup na dny.

PONDĚLÍ:

Do těsta přidáme 250g krupicového cukru. Nemícháme!

ÚTERÝ:

Přidáme 250ml mléka. Zamícháme.

STŘEDA:

Přidáme 250g polohrubé mouky. Zamícháme.

ČTVRTEK:

Těsto promícháme ráno-poledne-večer

PÁTEK:

Přidáme 250g cukru, 250ml mléka a 250g polohrubé mouky. Zamícháme.

SOBOTA:

Těsto dobře promícháme a rozdělíme na 4 díly.

NEDĚLE:

Do jednoho dílů přidáme 250g polohrubé mouky, 250ml oleje, 3 vejce, 3 nahrubo nastrouhaná jablka, 1/2 prášků do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky skořice, 1/2 nalámané čokolády na vaření, 2 hrsti ořechů, rozinky, vanilkový cukr. Vše promícháme.

Pečeme v pekáči. Těsto je třeba hlídat protože je poměrně rychlé upečené. Pečeme na 170stupňů. Upečený chléb pocukrujeme moučkovým cukrem.

ZBYLÉ 3 DÍLY TĚSTA OBDARUJTE SVÉ ZNÁMÉ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Karbanátky se sýrem

 Karbanátky vždy jde nějak vylepšit tak jsem vyzkoušela tento způsob. Suroviny: 500 g mletého masa / použila jsem krutí mleté maso/ 1-2 celé...