Vatikánský chléb /těsto/ je obklopen mnoha legendami a koluje po světě jako řětězové emaily.
Chléb je obklopen tajemstvím protože se ani přesně neví jak a kde tato kolovačka vznikla. A právě proto, že je zahalen do tajemna, obdarované ženy podlehnou a upečou jej neboť jsou zvědavé co z darovaného dílů vznikne.
Vatikánský chléb štěstí můžete jíst kdykoliv avšak péct by se měl/ jak říká legenda jen jednou za život/.
Chléb přinese štěstí celé rodině a tomu, kdo se o těsto celý týden staral, splní velké přání.
Postup tvorby Vatikánského chleba
Darované těsto by nemělo přijít do styku s kovovými předměty. Proto ho umístíme do plastové či skleněné misky, zamícháme vařečkou, přikryjeme utěrkou a celý týden necháme přikryté těsto stát na lince-zde postup na dny.
PONDĚLÍ:
Do těsta přidáme 250g krupicového cukru. Nemícháme!
ÚTERÝ:
Přidáme 250ml mléka. Zamícháme.
STŘEDA:
Přidáme 250g polohrubé mouky. Zamícháme.
ČTVRTEK:
Těsto promícháme ráno-poledne-večer
PÁTEK:
Přidáme 250g cukru, 250ml mléka a 250g polohrubé mouky. Zamícháme.
SOBOTA:
Těsto dobře promícháme a rozdělíme na 4 díly.
NEDĚLE:
Do jednoho dílů přidáme 250g polohrubé mouky, 250ml oleje, 3 vejce, 3 nahrubo nastrouhaná jablka, 1/2 prášků do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky skořice, 1/2 nalámané čokolády na vaření, 2 hrsti ořechů, rozinky, vanilkový cukr. Vše promícháme.
Pečeme v pekáči. Těsto je třeba hlídat protože je poměrně rychlé upečené. Pečeme na 170stupňů. Upečený chléb pocukrujeme moučkovým cukrem.
ZBYLÉ 3 DÍLY TĚSTA OBDARUJTE SVÉ ZNÁMÉ.
Žádné komentáře:
Okomentovat