pondělí 21. dubna 2025

Klobásy zapečené v listovém těstě


 Tento recept  je tradicí na každé velikonoce. Ale mimo velikonoce když v obchodě nejsou k dostání zapékací klobásy peču jen tak na chuť a dávám klobásu klasickou. Je to skvělá chuťovka.

Suroviny:

2 listové těsta /dle kousků klobas/

Na potření:

1 rozšlehané vejce

Posyp:

kmín, hrubá sůl

Postup:

Klobásy k zapékání omyjeme a osušíme.

Listové těsto si rozdělíme na na 8 kusů dle počtu klobás. 

Z jednotlivých kousků listového těsta vyválíme obdélníky, abychom dobře zabalili klobásy. Klobásy zabalíme, kraje zatlačíme nebo odkrojíme.

Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a klobásy potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí.  Pečeme při 160 stupních cca 45minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Dýňový koláč-Hokkaido dýňě

 Suroviny: 1kg dýně Hokkaido 3 celá vejce 120g másla 250g cukru 375g mouky polohrubé 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celý sáček vanilkového...