Tento recept je tradicí na každé velikonoce. Ale mimo velikonoce když v obchodě nejsou k dostání zapékací klobásy peču jen tak na chuť a dávám klobásu klasickou. Je to skvělá chuťovka.
Suroviny:
2 listové těsta /dle kousků klobas/
Na potření:
1 rozšlehané vejce
Posyp:
kmín, hrubá sůl
Postup:
Klobásy k zapékání omyjeme a osušíme.
Listové těsto si rozdělíme na na 8 kusů dle počtu klobás.
Z jednotlivých kousků listového těsta vyválíme obdélníky, abychom dobře zabalili klobásy. Klobásy zabalíme, kraje zatlačíme nebo odkrojíme.
Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a klobásy potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a solí. Pečeme při 160 stupních cca 45minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat