Na velikonoční svátky se vždy peče sekaná, letos jsem vyzkoušela recept, který mi doporučila kamarádka.
Suroviny:
1 kg mletého vepřového masa
1-2 cibule
4 větší stroužky česneku
2 celé vejce
2 rohlíky
hladká mouka /dle potřeby/
mletý pepř, kmín, sůl
majoránka
mléko
strouhanka /dle potřeby/
Špenát:
400 g mraženého salátu
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
olej
5 vajec
Postup:
Nejdříve 1 cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Vmícháme špenát a mírně podlijeme vodou a krátce podusíme.
Veškerou tekutinu vydusíme , špenát dochutíme solí a prolisovaným česnekem. Necháme vychladit.
Mezitím dáme vařit 5 vajec natvrdo, když jsou vejce uvařená zchladíme je a oloupeme.
Připravíme maso- k masu přidáme syrová vejce, cibuli nakrájenou a česnek.
Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky zvlčené mlékem a trochu hladké mouky. Dochutíme solí, mletým pepřem, kmínem a majoránkou. Dobře promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
Poté masovou směs dáme na potravinářskou folii, potřeme špenátovou náplni a poklademe vejci vařenými nakrájenými na kostky.
Pomoci folie sekanou hezký zarolujeme, vytláčíme vzduch vyndáme a dáme do pekáče. Podlijeme vodou a sekanou ještě uhladíme.
Pečeme cca 45 minut přikryté alobalem při 180-190 stupních. Pak sundáme alobal a pečeme ještě cca 20minut. Dle potřeby podlijeme vodou. Záleží jak komu peče trouba.
Žádné komentáře:
Okomentovat